На пазар: Домати и краставици поскъпнаха предпразнично

Парите

27-02-2015, 16:16

Снимка:

© Varnautre.bg/архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

На пазар: Домати и краставици поскъпнаха предпразнично

Най-евтини остават зеленчуците на Колхозния пазар във Варна

Най-евтини остават зеленчуците на Колхозния пазар във Варна, "Чаталджа" води първенството по високи цени. В края на седмицата краставиците на кооперативния варненски пазар са скочили с левче. Ако в началото на седмицата им най-ниската цена беше 3 лева за килограм, то в петък вече не можете да ги намерите за по-малко от 4 лв. Доматите също скочиха с 0,80 лв. и през уикенда можете да ги намерите вместо за 1,80, за 2,60 лв. за килограм. Зелето и лукът са запазили цената си от началото на седмицата, а чесънът е поскъпнал с 0, 50 лв. и вече може да се намери за 4 лв. килограма. Цената на морковите е паднала с 0,10 лв. , а тази на картофите се е покачила с толкова.

Леко са поевтинели бананите и лимоните. Двойно е скочила цената на ябълките, която в началото на седмицата можеше да се намери на 0,50 лв. за килограм, а сега се търгува за минимум левче. За килограм грозде пригответе между 8 и 10 лева.

Трайно се е задържала цената на портокалите, докато мандарините са поевтинели с 0,30 лв.Няма особени промени от началото на седмицата в цената на рибата. Кефала оставана цена от 4,50 лв. за килограм, а цацата - 3 лв.

Най-скъпа остава сьомгата - 20 лв. за кило, толкова ще ви струва и килограм скариди. Лавракът и ципурата ще откриете за по 15 лева, а пъстървата за 9,5 лв. килото. Най-евтина на рибната борса е цацата - за 3 лв. за килограм и сардината на 3,50 лв. Ватосът струва 4 лева килограма, а кефалът - 4,50 лв. 

На пазара вече можете да намерите сортови семена, балучки и арпаджик.

Вижте подробно цените (кликнете на таблицата за по-голям размер)

Зеленчуците на всички пазари

Плодовете на всички пазари

Още плодове, зеленчуци и ядки

Рибата на борсата на Централния пазар