Гуцанов цепи Столетницата край морето

Новините

26-02-2015, 22:56

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Гуцанов аут от ръководството на БСП

Варненски социалисти не признават избора на Гуцанов за шеф на градската организация на БСП, искат насрочване на нова конференция

Желание за  кардинална промяна в градската партийна организация на БСП–Варна декларираха членове на Столетницата в отворено писмо до медиите, което вече е връчено и на председателя на партията Михаил Миков. "Тази промяна вече е крайно необходима, за да спрем тенденцията на все по-слаби изборни резултати и спадащо влияние и разцепление на БСП в град Варна под ръководството на Борислав Гуцанов. Настояваме незабавно да се вземат необходимите мерки за партийно въздействие върху Гуцанов и предлагаме да му се снеме политическото доверие", пише в писмото, което вече било подкрепено от подписите на 245 членове на градската организация.

На конференция на БСП-Варна, която се проведе снощи, Гуцанов бе преизбран за лидер на градската организация. Според недоволните социалисти обаче това е станало чрез използването на множество трикове и манипулации и незачитане на решенията на Националния съвет на Столетницата. Недоволните настояват да се насрочи нова градска отчетно-изборна конференция с новоизбрани делегати, която да се проведе под прекия контрол на Изпълнителното бюро на БСП.

По думите на варненски социалисти преди конференцията не са били проведени събранията на всички общински партийни организации, не е бил отчетен реалният брой на партийните членове, на голяма част от събранията е липсвал необходимият кворум.

"В район "Приморски" на 16 февруари беше проведено делегатско съвещание, наречено след започването му "конференция". Оповестяването на хората за това мероприятие: датата, часа и мястото на провеждане, бяха съобщени предния ден, а в НС информацията за провеждането е стигнала на самия 16 февруари. На самото съвещание партийни секретари са заявили, че не са знаели за отчетно-изборната кампания и не са провели събрания.  Други са питали кои делегати провеждат конференцията – старите или новоизбраните", пише в писмото. В районите "Аспарухово" и "Младост" с гласуване "ънблок" пък са били препотвърдени старите ръководства, като това се е случило по предложение на Борислав Гуцанов и под "негова диктовка" на място.

"На конференцията на "Одесос" без да е гласувана точка в предварително приетия дневен ред – "избор на делегати на Градска конференция", след проведения таен избор за ръководни органи, водещият изненадващо предложи да бъдат преизбрани старите делегати, макар че залата бе почти празна, с видима липса на кворум. Въпреки бурната реакция на присъстващите гостът и.д. Председател на Градския съвет Гуцанов настоя да се гласува. Само бурната и категорична позиция на останалите в залата делегати попречи това нарушение да се осъществи. Парадоксално е и че за 25 февруари бе насрочена градска партийна конференция, без да е проведена отчетно-изборната конференция в район "Владислав Варненчик", въпреки изискването на НС на БСП", разказват още недоволните. 

"В крайна сметка егоцентризмът на Борислав Гуцанов поставя под въпрос самото съществуване на БСП–Варна. С умишлените си действия и бездействие целенасочено всява разкол и интриги в организацията, капсулира се изцяло с тесен кръг лично предани кадри", пише още в отвореното писмо.