Наркотици във вила край Варна пращат в ареста дилър и гаджето му

Крими

26-02-2015, 17:45

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

38-годишният мъж твърди, че няма нищо общо с наркотиците, намерени в дома му

Ивелин Стан. и приятелката му Румяна Анг., привлечени като обвиняеми по досъдебно производство на III РУ МВР във Варна за притежание на хероин и кокаин, предназначени за разпространение, от днес ще търпят най-тежката мярка за процесуална принуда "задържане под стража", определена от Варненския окръжен съд (ВОС).

В рамките на разследването, започнало спрямо тях, е била претърсена и вилата, в която двамата живеят в местността "Ментешето". Органите на реда иззели електронна везна, 5,31 грама хероин и близо 2 грама кокаин. Днес съдът се запозна с резултатите от неотложните следствени действия, с разпита на свидетел, експертизата на намерените вещества и с веществените доказателства. Преценката им по безусловен начин обосновава предположението, че Ивелин и приятелката му са автори на престъплението, за което са привлечени като обвиняеми. Въпреки твърденията на 38-годишния мъж, че няма нищо общо с наркотиците, намерени в дома им, съдът е категоричен, че той може да се опита да избегне наказателно преследване, да се укрие или да извърши друго престъпление. Ивелин е осъждан 12 пъти за различни престъпни деяния и за него това ще бъде при условията на опасен рецидив. Законът наказва това със затвор от 5 до 15 години.

Макар и с чисто съдебно минало за 33-годишната Румяна също е валидно твърдението, че може да се укрие или да извърши ново престъпление. Основание за този извод съдът намира във високата обществена опасност на деянието и тежестта на наказанието. Ако обжалват днешните определения на ВОС, Ивелин Стан. и Румяна Анг., разследвани за притежание на хероин и кокаин, предназначени за разпространение, ще се явят пред Варненския апелативен съд на 4 март 2015 година от 11:00 часа.