Полицията отказа да охранява Спартак 1918

Повикаха по спешност юношите на "соколите"

Полицията няма да охранява срещата на Спартак 1918 с Банско в събота от 14 ч. във Варна, научи varnautre.bg. Причината е, че на Коритото не са изпълнили предписанията за сигурност на органите на реда.

Преди десетина дни униформени инспектираха клубното съоръжение на варненци, като установиха нередности, които спартаклии трябваше да изпълнят в срок. Освен това клубът има и стари задължения към органите на реда, които не са изчистени. Така "соколите" ще разчитат на частна фирма, да охранява срещата. Полицаи от Второ РПУ пък ще следят за нередности около стадион "Спартак". 

Италианецът Пиетро Белардели е притеснен от феновете на "соколите", които са на нож с явяващите се нови собственици на клуба. Именно затова Белардели и компания възнамеряваха мачът да се играе извън Варна. В крайна сметка, варненци ще домакинстват на собствения си стадион.

За вчерашната тренировка на представителния тим, по настояване на Пиетро Белардели, са повикани юношите старша възраст на "соколите". Те се включиха в заниманието, като проведоха двустранна игра срещу легионерите в клуба, за да може треньорът Мариан Пане да се запознае с качествата им.

Голяма е вероятността, ако изобщо срещата с Банско се проведе, спартаклии да излязат именно с юношите на клуба. Причината е, че в Спартак са наясно, че много трудно ще успеят да уредят с права за "Б" група дори малка част от чужденстранните футболисти, заради малкото оставащо време до съботния мач.