Баща шамароса учителка пред третокласници

Крими

26-02-2015, 07:00

Снимка:

в. Монитор

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Скандалът започнал при кабинета до самото стълбище и е станал в "мъртва" зона, която е извън обсега на камерите

Баща на ученик от 3 "б" клас е шамаросал и унизил възпитателката в занималнята в начално училище "Княз Борис" в Шумен. Инцидентът е станал в присъствието на третокласници вчера по обяд. Малко по-късно потърпевшата учителка Камелия Рачева и родителят Саид Д. даваха обяснение в полицията, а малчуганите не можеха да се успокоят след преживения екшън. "Работим по случая, ще получите информация, когато приключим", коментираха пред "Монитор" инспектори от Детската педагогическа стая.

Според учители Саид Д. пристигнал в училище в сряда към 12.03. Качил се направо на втория етаж, където била и възпитателката Рачева. Мъжът пристигнал гневен, защото синът му Б. С. се оплакал, че госпожата му била ударила шамар. Скандалът започнал при кабинета до самото стълбище и е станал в "мъртва" зона, която е извън обсега на камерите за наблюдение. Затова и никой не усетил какво става, а сега няма и записани доказателства.

По думите на третокласници, които са присъствали на нападението, таткото на техния съученик първо ударил един шамар на Камелия Рачева, а после є хванал блузата "ей така" и блъснал учителката в стената. Момиченце, вместо да се уплаши, се втурнало да спасява учителката си, да я дърпа за ръката, за да я избави от нападателя. Два часа след произшествието хлапетата бяха изцяло на страната на учителката си. Според тях Б. С. бил много буен и много лъжел. Никое от тях не каза да е виждало Камелия Рачева да удря съученика им.