Започват безплатни прегледи в Онкоболницата

Животът

25-02-2015, 08:53

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Препоръчително е предварителното записване на телефоните на регистратурата на здравното заведение

Специализираната болница за активно лечение на онкологичните заболявания "Д-р Марко А.Марков – Варна" стартира пролетната серия от годишната програма за безплатна профилактика на населението на Варненска и Добричка област с прегледи за ранна диагностика на най-разпространените онкологични заболявания – рак на гърда, рак на шийката на матката, рак на простата и рак на дебело черво. Те ще се реализират в рамките на дните от 9 до 31 март включително.

Прегледите ще се извършват в Диагностично-консултативния блок на здравното заведение (в сградата на ДКЦ IV в двора на МБАЛ "Св. Анна"). По програмата за безплатна профилактика пациенти ще се преглеждат в часовете между 10 и 13 ч всеки работен ден. В гинекологичния кабинет прегледите ще се извършват от д-р Светослав Узунов, в урологичния – от д-р Десислав Тасков. В хирургичния кабинет прегледите ще се осъществяват по следния график:

Понеделник – д-р Илиян Илиев
Вторник – д-р Николай Георгиев
Сряда – д-р Здравко Димитров
Четвъртък – д-р Йордан Борисов
Петък – д-р Станислав Ненков

За удобство на желаещите да се включат в профилактичната програма за пациенти, които не са диспансеризирани в СБАЛОЗ – Варна, е препоръчително предварителното записване на телефоните на регистратурата на здравното заведение: 052/ 975 840.

Тъй като традиционно профилактичните прегледи на СБАЛОЗ – Варна привличат много желаещи и часовете се изчерпват много бързо, при голям интерес ръководството на болницата има готовност да обсъди удължаване на програмата през април или друг месец от годината.

Прегледите в специализираните кабинети на здравното заведение ще бъдат безплатни за нерегистрираните до този момент пациенти, въпреки че с последните изменения в законодателството и преобразуването на онкологичните диспансери в консултативни центрове и специализирани болници, те би следвало да се заплащат. Финансов ангажимент на пациентите ще останат само допълнителните изследвания и ехографските прегледи, ако се налагат такива.