Кирил Котев под въпрос за Славия

Дани Георгиев готов за игра до две седмици

Централният бранител и капитан на Черно море Кирил Котев, по всяка вероятност, ще пропусне домакинството на Славия в петък от 14,30 ч. на стадион Тича във Варна. Защитникът има проблем с коляното от двубоя за Купата на България с Локо (ГО). Котев не тренира от началото на седмицата. Неговото място в центъра на отбраната ще бъде заето от Живко Атанасов.

"Котев днес премина преглед, който показа, че има нещо като напрежение в коляното. Не е обезпокоително. Не мога да кажа дали ще играе в петък. Има много време до срещата със Славия. Това зависи от състоянието му. Но няма да рискувам здравето на нито един футболист за един мач", каза Спасов.

Най-вероятно обаче Котев ще бъде съхранен за реванша за Купата с Локо (ГО) и двубоя на сезона на с Локо (Сф) в столичния квартал "Надежда", който варненци задължително трябва да спечелят, ако искат да влязат в топ 6.

Специалистът обяви още, че след последната тренировка в четвъртък ще стане ясно и дали ще може да разчита на някой измежду Георги Божилов, Вилян Бижев и Стенио дос Сантос срещу "белите".

"Тримата тренират с групата, но не на 100 процента. Дали ще влязат в групата, ще стане ясно в четвъртък след заниманието. Даниел Георгиев също тренира с отбора, но и той не е напълно готов. До две седмици се надявам, че ще се върне в игра", сподели треньорът на Черно море, който уточни, че бранителят Слави Сталев пък е с болки в адукторите и в момента набляга основно на фитнес.