Напрежение между италианци, румънци и молдовци в Спартак

Спорт

23-02-2015, 12:10

Снимка:

varnautre.bg / архив

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Спартак отпраща 8 чужденци

Умуват кои точно 8 футболисти да си тръгнат

Голямо напрежение се заформя в интернационалния тим на Спартак 1918 след новината за картотекиране на легионерите в клуба, научи varnautre.bg. Според наредбата на БФС в "Б" група могат да играят максимум 15 чужденци от ЕС, а Пиетро Белардели и компания се запознаха с правилото едва вчера. Това допълнително нажежи обстановката на Коритото.

В момента с клуба тренират 23-ма играчи - девет италианци, девет молдовци, четирима румънци и един французин. Проблемът сега е кои точно 8 футболисти да си тръгнат.

Пиетро Белардели, който бе избран за председател на УС на Спартак по време на общото събрание на 6 февруари, настоява всичките 9 италианци да останат. Не така мисли мениджърът Юрий, който доведе в клуба останалите чужденци. На всички тях е обещан професионален договор, а сега отпращането им създава допълнително напрежение между самите играчи. Припомняме, че футболистите сами са си поели разходите за предвижването до Варна, като и до днес очакват парите им да бъдат възстановени, както е по предварителна договорка.

Сутринта футболистите трябваше да започнат да минават медицински прегледи в спортния диспансер. Заради новопоявилия се проблем в тима обаче, играчите и треньорския щаб са все още в хотела и умуват как той да бъде решен.

Утре футболистите трябва да бъдат картотекирани в БФС, но по всичко личи, че това няма да се случи. А вариантът Спартак да излезе с юноши срещу Банско става все по-актуален.