Глухоняма майка от Варна ще види сина си след половин година раздяла

Животът

23-02-2015, 09:41

Снимка:

Нова ТВ

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Докато тече делото, Миглена ще живее при българи в Испания

След половин година раздяла  глухоняма майка от Варна ще види и прегърне детето си. Борбата на Миглена Димитрова да върне сина си започва миналия юли, когато се прибира в България за един месец и оставя детето на грижите на мъжа си в Испания. Идва сама, защото бащата отказва детето до пътува до България. В този момент той пуска жалба срещу нея. Обвинява я, че е избягала и изоставила семейството си. А Миглена не подозира нищо. Докато пише жалбата до съда, мъжът ѝ я засипва с любовни писма и съобщения.

Така започва делото за родителски права. Бащата на тригодишния Марио прекъсва всякакъв контакт с Миглена. Сменя и телефонния си номер. Майката не знае за кога е насрочено делото. Няма връзка и със служебния си испански адвокат, разказа Nova TV. 

Днес благодарение на помощта на българката София Николаева, която е адвокат в Мадрид, мечтата на Миглена да види сина си е на път да се сбъдне. Тя, заедно с майка си, замина за Испания. Ще остане там до края на делото.

Адвокатите вече са установили, че бащата на Марио е завел не едно, а общо три дела срещу Миглена – за родителски права, за напускането на дома и още едно, което звучи меко казано странно - че Миглена го е заплашвала по Скайп.

Мъжът на Миглена я е обвинил и, че може да отвлече сина им Марио. Докато тече делото, Миглена ще живее при българи в Испания, които са чули за нейната история и са решили да й помогнат. А оттук нататък на ход е адвокат Николаева, която ще защитава Миглена в съда.