За да посетиш музей във Варна, трябва да си вземеш почивен ден

Варненец с голяма изненада открил, че Музеят на историята на Варна работи от понеделник до петък, но не и през уикендите

Вместо да са отворени през уикендите, когато хората не са на работа и имат възможност да ги видят, музеите във Варна са решили точно тогава да почиват. Това разказа възмутен читател на Varnautre.bg. В неделния ден той решил да отиде до новоремонтираната улица "8-ми ноември" и да посети Музея на историята на Варна.  

С голяма изненада обаче открил, че музеят работи от понеделник до петък от 10 до 17 ч., но не и в дните, когато работещите хора имат възможност да го посетят, а именно през уикендите.

"Аз работя от повече от 7 години в София и искам да посетя и да се докосна до историята и да науча повече за нашия прекрасен роден град... и явно следва да си взема специално почивен ден за това. Възмутен съм от решението на ръководството на музея в почивни дни, когато всички работещи хора отделят част от свободното си време, за  да научат нещо ново за историята на града, да нямат такава възможност", коментира ядосаният гражданин.