Черно море се измъчи с Локо (ГО), но би в последната минута

Бекир Расим реализира единствения гол в срещата

Черно море бе на косъм от изненадващо домакинско равенство срещу втородивизонния Локомотив (Горна Оряховица), но все пак измъкна победата и спечели с 1:0 в първата среща между двата тима от ¼-финалите на Купата на България. Единственият гол падна едва в добавеното време, с който „моряците” обаче направиха важна кракча към класирането в следващия кръг.

Варненци започнаха активно, но проспаха първата атака в мача, в която удар на Анатоли Балъков мина много близо над напречната греда. Отговорът бе бърз и „моряците” наложиха натиск, и още в първите минути опасни удари нанесоха Марк Клок и Махаил Венков, като във втория случай се наложи и вратарят на гостите Радослав Рашков да спасява.

Нова порция пропуски последваха в минутите след 20-ата. Първо Рашков парира удар на Петър Златинов, а в рамките на минута с гола се разминаха отново Михаил Венков и Живко Петков. В 30-ата мин. грешка на Анатолий Балъков доведе до поредната добра ситуация пред домакините. Топката попадна в Марчин Бургхард, който стреля, но вратарят на Локомотив отново отрази.

През второто полувреме силите се поизравниха, а положенията пред двете врати значително намаляха. Златинов и Райков се отчетоха с неточни удари в 60-ата и 62-ата минути, а в 74-ата Рашков спаси изстрел на Курьор.

И когато изглеждаше, че мачът отива към нулево равенство във втората минута от добавеното време Бекир Расим бе оставен непокрит в наказателното поле на гостите и след като получи пас от Живко Петков реализира единствения гол в срещата.