Започва ремонт в парка във "Владиславово" и на бул."Христо Ботев"

По време на основния ремонт на алеите на парка във "Владиславово" ще се изградят поливна система и детска площадка, като ще се поставят нови лампи и пейки

Следващата седмица започваме пълна рехабилитация на бул."Христо Ботев" и цялостен ремонт на парка в район "Владислав Варненчик". Това сподели във Фейсбук кметът на Варна Иван Портних.
В средата на януари стана ясно, че в бюджета за 2015 г. са предвидени и средства за ремонт на парка във "Владиславово", както и за изграждането на нов парк във "Възраждане". Той ще бъде в карето между бул. "Трети март", "Република", ул. "Ана Феликсова" и ул. "Петър Алипиев". В момента се изработва ПУП и проект на бъдещото място за отдих.
В района има определена дървесна растителност, която вече е описана. Има направено геодезично обследване и схема. След като се изготви ПУП и той бъде одобрен, предстои в края на годината да стартират същинските строителни дейности.
По време на основния ремонт на алеите на парка във "Владиславово" ще се изградят поливна система и детска площадка, като ще се поставят нови лампи и пейки. Предвижда се да се реновират и спортните игрища. Тъй като изграждането на парка във "Възраждане" се очаква да завърши през 2016 г., тази година са предвидени около 60 000 лв. за проектиране и начало на строителните дейности.
В "Аспарухово" общината е планирала ремонт на спортните площадки, които пострадаха след миналогодишното наводнение. "Получихме уверение, че ще има финансиране и за открития канал по улица "Моряшка". Каналът преминава и през Аспаруховия парк. Строителството му предвижда той да бъде бетонен и да си изпълнява по-добре функциите", каза още Христо Иванов.