На пазар: Ябълките - на половин цена

Парите

20-02-2015, 14:14

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

На пазар: Салатките на цената на зелето

На пазар: Доматите с 80 стотинки надолу

Ягоди по 5 лева килограма пуснаха на Колхозния

Макар още да сме далече от сезона на ягодите, малките червени плодове вече могат да се намерят на приемливи цени във Варна. Ягоди за 5 лева килограма пуснаха на Централния пазар, по-известен сред местните като Колхозния. Най-високата цена, за която се търгуват вкусните плодове е 8 лв/кг. Поевтиняването на ягодите е значително, тъй като в началото на седмицата най-евтините струваха 8 лева.

Краставиците поскъпват с около 20 стотинки за килограм. Най-евтините са 3 лева на Централния пазар, а на "Чаталджа" стигат до 5 лв. За сметка на това на "Чаталджа" може да се намери най-евтиното зеле - за левче килограма. По останалите пазарни площадки се търгува средно за 1,20 лв.

Картофите запазват цени от 80 стотинки - на Централния до 1,40 лв. на "Чаталджа". 

Ябълките днес на половин цена, в сравнение с началото на седмицата, когато килограм от тях струваше най-малко левче.  За 50 ст./кг могат да се намерят днес на Централния пазар. По останалите пазари са между 1 и 3 лева.

Кефалът на Рибната борса падна до 3,50 лв. за килограм. Толкова струва и килограм илария или толстолоб. По традиция най-евтина е цацата - 3 лв./кг. 

Мартениците за всеки вкус са наводнили варненските пазари. Най-евтините са 30 стотинки, а най-скъпите 5 лева. 

Зеленчуците на всички пазари

Плодовете на всички пазари

Още плодове, зеленчуци и ядки

Рибата на борсата на Централния пазар