Мъж заключи крадци в мазето на блок в Цветния

Крими

19-02-2015, 17:14

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Само единият от апашите получи присъда, тъй като другият досега е неустановен

30-годишен мъж бе осъден на 1 година строг затвор за извършена при опасен рецидив кражба от избени помещения. А.Аврамов призна вината си за извършена кражба на 30 януари миналата година от няколко избени помещения под жилищен блок в Цветния квартал на Варна. Деянието е извършено в ранния следобед, при продължавано престъпление и в съучастие с друго неустановено лице.

Чрез използване на връзка ключове подсъдимият и неговият съучастник успели да отключат обща метална врата към мазите, която след проникването си заключили от вътрешна страна, за да могат необезпокоявани да тършуват из помещенията. С помощта на носени от тях секачи започнали да разбиват последователно катинарите на 4 от избите.
От първата си набелязали за изнасяне велосипед, който да вземат по обратния път. Обект на посегателство в останалите изби били предимно съхранявани в помещенията рибарски макари и принадлежности, метални пособия и кабели, които събрали в намерена в мазите голяма платнена чанта.

Живущ в блока засякъл съмнителните лица при опита им да напуснат мазите и заключил входната врата, за да предотврати бягството им. Двамата успели да се измъкнат като счупили прозорец на изба и веднага побягнали в различни посоки. Аврамов бил заловен на метри от местопроизшествието от наизлезлите съседи.

Инкриминираните вещи са на обща стойност около 250 лв. 30-годишният Аврамов е осъждан. Наказанието му бе наложено по силата на постигнато в съдебна зала споразумение. Съдебният акт е окончателен.