Спартак все по-близо до вариант "Б" - с юноши срещу Банско

Пролетният дял от шампионата на "Б" група стартира след седмица, а бъдещето на Спартак 1918 продължава да е обвито с мъгла. На Коритото все още умуват относно подписването на договорите на новите футболистите. Едва след това предстои и процедура по изискване на жълтите карти на чужденците в тима, които са 22-ма, и картотекиране в БФС. Всичко това трябва да се случи през следващата седмица.

Следвайки естествения ход на събитията в клуба след 15 януари 2015 година и ако следваме елементарната футболна логика, основните варианти относно участието на отбора в пролетния полусезон на "Б" група са три:

Вариант "А": Тимът да успее да картотекира настоящите футболисти и да започне в пълен състав мачовете от втория полусезон. Трябва да се отбележи, че това е малко вероятно да се случи, заради липсата на достатъчно време.

Вариант "B": Да изиграят първия мач с юноши. За целта трябват четирима футболисти в с професионални договори, като всички останали са млади играчи от школата. Този вариант в прав текст гласи: Отписваме мача с Банско!

Вариянт "C": Спартаклии започват сезона с някои от чужденците. Тези, които успеят да картотекират и български играчи, сред които и юноши.

Разбира се, съществува и четвърти вариант, който е най-болезнен, но с оглед начинът на работа в клуба, не е изключен. Организираният хаос да продължи, Спартак 1918 да не успее да картотекира футболистите си и да се откаже от участие в "Б" група напролет. При незапочване на първенството Спартак ще бъде изхвърлен през група, което означава, че през сезон 2015-2016 г. ще е в "А" окръжна.

Същото е и ако отборът не успее да вземе лиценз. Първият срок за това изтича на 31 март, а крайният - през юни. За получаването на лиценз е задължително даден клуб да няма задължения към футболисти, БФС и други институции (НАП, НОИ и т.н.), а стадионът му да е приведен във вид, отговарящ на всички изисквания на БФС, които са съобразени с тези на УЕФА.