Кадрови проблеми в Черно море преди първия официален мач за 2015 г.

Никола Спасов разполага с 17 футболисти за срещата в събота от 13 ч. на "Тича"

Наставникът на Черно море Никола Спасов има доста кадрови проблеми в състава преди предстоящия първи мач за 2015 г. от 1/4-финалите на турнира за Купата на България с Локомотив (Горна Оряховица).

Точно 23-ма футболисти в тима са получили права за "А" група. Като единственият, който все още не е картотекиран в БФС, е последното ново попълнение Мамуту Кулибали. Малиецът бе извън граница, за да си урежда документи за работна виза. От клуба уточниха, че ако тя пристигне до утре, Кулибали ще е на линия за срещата в събота от 13 ч. на Тича.

Проблемните футболисти в състава на Никола Спасов са шестима. Твърдо аут за срещата са Георги Божилов, Стенио дос Сантос, Георги Китанов и Даниел Георгиев. С травми, макар и по-леки, са Слави Сталев и Вилян Бижев. По всяка вероятност обаче голмайсторът на "моряците" в контролите от зимната подготовка ще успее да се възстанови и ще е на разположение на Никола Спасов за мача на Тича. Сталев пък е с болки в адукторите и днес ще мине преглед при клубния лекар. Той бе заменен принудително по време на вчерашния мача на дублиращия отбор с Динамо-Алто (0:5).

Така напълно здравите футболисти в тима на Черно море са 17:

Вратари: Илия Николов, Александър Чанович

Защитници: Стефан Станчев, Кирил Котев, Живко Атанасов, Михаил Венков, Тони Стоичков

Халфове: Тодор Паланков, Марк Клок, Марчин Буркхардт, Бекир Расим, Матиас Курьор, Петър Златинов

Нападатели: Иван Коконов, Симеон Райков, Живко Петков, Бакари Камби

Под въпрос до последно са Вилян Бижев, Слави Сталев и Мамуту Кулибали.