Общината спря строежа в Морската

Изливането на бетон е преустановено до изясняване на обстоятелствата

Строителните дейности на обект в Приморски парк, с инвеститор "Зърнени храни - Силистра" АД, са спрени. Това съобщиха от община Варна. Вчера служители на общинската дирекция "Управление на сигурността и контрол на обществения ред" са съставили констативен протокол и предписание за спиране на строително-монтажните дейности до приключване на проверката на документите на инвеститора. Копие от протокола е връчено на техническия ръководител на обекта.

Повод за проверката стана сигнал на граждани за изливане на бетон на строежа до Делфинариума в крайморския парк. Вчера бетоновоз и бетон-помпа цял ден обслужваха обекта, което наложи служители на администрацията да отидат на място, за да запечатат строежа. 

Припомняме, че още миналата събота сдружение "Варна диша" организира протест срещу строежа."Става дума за старо публично-частно партньорство от времето на бившия кмет Кирил Йорданов. Фирма "Зърнени храни - Силистра" са построили детска градина за нуждите на Община Варна, а в замяна са получили въпросния терен до Делфинариума, където сега строят", обясни тогава председателят на "Варна диша" Свилена Панайотова. Защитниците на парка бяха категорични и, че новото строителство е маскирано като ремонт.