Недовършен мол във Варна става болница

Мисия Варна

18-02-2015, 10:18

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Новата болница ще е готова до края на 2016-та, инвестицията ще е за около 60 млн. лв.

Недовършеният мол Галерия във Варна ще стане модерна многопрофилна болница за активно лечение, научи Varnautre.bg. В момента текат преговори за покупка на сградата от собствениците на "Сити Клиник", които вече имат една клиника в морската столица. Проектът за новата болница включва 120-150 легла и специалности по кардиология, кардиохирургия и онкология. Ще има отделения по урология, гастроентерология, вътрешни болести, гинекология, обща хирургия. 

Във варненската клиника на "Сити Клиник" годишно минават около 80 000 пациенти.  По този показател тя е най-голямата в региона и втората най-голяма в България амбулаторна практика по образна диагностика - скенер, магнитен резонанс, дигитални рентгени, мамографи.

Изхождайки от това собствениците на "Сити Клиник" Илиан Григоров и Андрей Марков са стигнали до идеята за нова болница. Изграждането й в морската столица, самите те анонсираха в интервю за "24 часа" още в края на януари. 

Болницата във Варна ще отвори до края на 2016 г. Инвестицията за нея ще е около 60 млн. лв. Тя е сред топ приоритетите на "Сити Клиник", разказват още Илиан Григоров и Андрей Марков.

Усилията им са насочени и към това до 15 октомври тази година да бъде открита нова онкологичната болница на бул. "Цариградско шосе" в София. В момента сградата там се преустройва и достроява. Само медицинската технология за нея ще струва над 40 млн. лева. Лечебното заведение има амбицията да стане най-съвременната онкоболница в Европа.