Бетон се лее на строеж в Морската (видео)

Мисия Варна

17-02-2015, 18:35

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Строеж в Морската "изпълзя" от времето на Кирил Йорданов

По последна информация служители на общината Варна пътуват към строежа в имота на "Зърнени храни - Силистра" да го запечатват с ленти

Бетон се излива на строеж в Морската градина. За това сигнализираха граждани във фейбук групата "Варна може да защити Морската си градина". Бетон-помпа работи днес през деня в парцела до Делфинариума, в който нов строеж е маскиран като ремонт. Срещу него в събота сдружение "Варна диша" организира протест. "Става дума за старо публично-частно пратньорство от времето на бившия кмет Кирил Йорданов. Фирма "Зърнени храни - Силистра" са построили детска градина за нуждите на Община Варна, а в замяна са получили въпросния терен до Делфинариума, където сега строят", обясни тогава председателят на "Варна диша" Свилена Панайотова. 

В отговор на твърденията от общинската администрация вчера инициираха проверка и строежът е спрял. Въпреки това обаче днес бетоновоз и бетон-помпа цял ден са обслужвали обекта. По последна информация служители на общината Варна пътуват към строежа в имота на "Зърнени храни - Силистра" да го запечатват с ленти. Бетоновозът е напуснал обекта, бетон - помпата все още е там.

Днес защитници на Морската градина са успели да снимат обстойно строежа. 

 

Видео от днешното изливане на бетон в Морската градина, публикувано във фейсбук групата "Варна може да защити Морската си градина"