Кметът с награда за усвояване на европейски средства

Мисия Варна

17-02-2015, 17:31

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Иван Портних: Амбицирани сме да създадем всички условия за развитието на морската столица

Призът "Златно евро" се връчва от списание "Фондове, програми и проект"

Кметът на Варна Иван Портних получи национален приз "Златно евро" на списание "Фондове, програми и проект" и на фондация "Човешките ресурси в България и евроинтеграцията". Отличието - за принос в усвояването на европейските средства, бе връчено от Диана Грозева, отговорен редактор на изданието. 

"Наградата е не само признание за досега реализираните европейски проекти, а и твърда убеденост за постигане на нови успехи", заяви Диана Грозева. "Радвам се, че въпреки трудностите, въпреки че доста от проектите ни бяха в сложна фаза, към днешна дата можем спокойно да кажем, че не сме пропуснали нито една стотинка от това, което сме имали като възможност да усвоим от европейските програми. Очаква ни много работа за кратки срокове, защото сме амбицирани да променим облика на града", посочи кметът Иван Портних и припомни, че за Варна са привлечени над 200 млн. лв.

Списание "Фондове, програми и проекти" е единственото в страната национално издание - съветник и консултант за финансиране, разработване и управление на проекти. На страниците му споделят опит и успешни практики фирми, държавни институции, областни и общински администрации и неправителствени организации.