Световният шампион играе във Варна

Спорт

16-02-2015, 19:05

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

България срещу Германия, Чехия и победителя от Испания - Холандия за Евроволей 2015

Световният шампион по волейбол Полша ще играе мачовете си от първата фаза на Европейското първенство през тази година във Варна. Това определи жребият, теглен в Народния театър "Иван Вазов" в София. В морската столица ще се проведат мачовете от Група "С" където са още тимовете на Белгия Беларус и победителят от Словения - Португалия.

Националният отбор на България се падна в една група с отборите на Германия, Чехия и победителя от Испания - Холандия и ще играе своите срещи в зала "Арена Армеец" в столицата.

Любопитното е, че по настояване на кмета Иван Портних програмата на Евроволей 2015 е направена така, че мачовете на Полша да не съвпадат с тези на българския национален тим. За да могат феновете на волейбола във Варна да наблюдават срещите и на двата отбора.

Церемонията стартира с обръщение на министъра на спорта в страната Красен Кралев, и с музикално изпълнение. Специални видео презентации пък представиха на публиката градовете, които ще приемат срещите от Евроволей 2015. Кметовете на София и Варна Йорданка Фандъкова и Иван Портних също отправиха думи – Фандъкова от залата, а Портних посредством видео.

Президентът на Европейската волейболна конфедерация Андре Майер също уважи събитието, и от сцената даде начало на жребия. Той похвали колегите си – президентът на БФВ инж. Данчо Лазаров, и президентът на Италианската волейболна федерация, и цялата организация.

Шампионатът ще се проведе в България, а страната ни е домакин съвместно с Италия. Мачовете от шампионата на Стария континент ще се играят в София, Варна, Милано и Торино. Срещите от финалната фаза на турнира ще се състоят в „Арена Армеец“ в София. Жребият ще разпредели 16-те участници в четири групи по четири.

Група А (София, България) – България; Германия; Чехия; Испания или Холандия

Група В (Торино, Италия) – Италия; Франция; Хърватия; Естония или Швеция

Група С (Варна, България) – Полша; Белгия; Беларус; Словения или Португалия

Група D (Бусто Арсизио, Италия) – Русия; Сърбия; Словакия; Финландия