Тихомир Стратиев e Автомобилист на Варна зa 2014 година

Спорт

16-02-2015, 10:38

Снимка:

narodensport.eu

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

На втора позиция е Николай Гочев – шампион в клас "Т – 3" в offroad шампионата – 3,5 т., трети остана Николай Ковачев

В морската столица се проведе церемонията "Автомобилист на Варна" за 2014 г. Призът в ретро класирането отива при Николай Ковачев и Росен Колев с "Порше 924", станали първи в категория "Точна езда".

Иначе във вота на варненските спортни журналисти за №1 на изминалата година първи е завършилият 4-ти в генералното класиране на Националния рали шампионат Тихомир Стратиев. На втора позиция е Николай Гочев – шампион в клас "Т – 3" в offroad шампионата – 3,5 т. Трети остана Николай Ковачев.

Последният е трикратен шампион на "Точна езда". Втори са Александър Пеев и Илияна Ненова с "Трабант 601", а трети – Пламен Атанасов и Катя Лукова с "Мерцедес". В клас "Слалом" първи е Александър Пеев. Той е №1 в клас "Майсторско управление". Втори е Николай Ковачев. Всички те са от Варна. Трети остана Петър Георгиев от Сливен с “Опел”. Той е шампион 2 поредни години, но за 2014 г.

Специални грамоти се дават на варненските спортни журналисти за изключително коректното отразяване на автомобилния спорт в града. Награда и за публиката на автомобилните прояви, особено на пистовото рали "Варна", която многократно надхвърля публиката на т.нар футболни дербита у нас. Слави Славов от екипа на "Булбет рали тийм" получи специален приз за най-добре организирано автомобилно състезание.