Черно море с равенство 1:1 с Добруджа у дома

Петър Златинов поведе "моряците" напред в резултата, а бившият футболист на варненци Атанас Илиев изравни

Отборът на Черно море направи 1:1 срещу Добруджа в последната си контролна среща преди старта на официалните мачове. Двубоят се игра на стадион "Младост".

Варненци имаха надмощие през цялата среща, но пропуснаха доста положения за гол. Още в петата минута Петър Златинов стрeля технично в горния ляв ъглъл на вратата, но вратарят Петков се разтегна и спаси. В 16-ата минута юношата на "моряците" Атанас Илиев, който сега играе в Добруджа, затрудни максимално Чанович, но бе отсъдена засада. В 25-ата мин. Златинов остана сам срещу вратаря, но се засуети, а при добавката Бижев стреля покрай гредата. Малко след това Симеон Райков стреля опасно от пряк свободен удар, но отново Петков спаси. Последваха пропуски на Матиас Курьор и Кирил Котев. В 43-ата минута логиката възтържествува и домакините поведоха в резултата. Златинов стреля от пряк свободен удар, топката премина през куп от играчи и влезе във вратата на Добруджа за 1:0. В последните секунди на първата част имаше съмнение за игра с ръка в наказателното поле на добричлии, но не последва съдийски сигнал.

В 53-ата мин. Атанас Илиев наказа бившия си клуб, след като се измъкна от защитата и изравни за Добруджа. Последва шут на Райков, минал покрай вратата, и спасяване на Чанович след удар на Димитров. Четвърт час преди края на мача на терена се появиха Бекир Расим, Мамуту Кулибали, Живко Петков, Иван Коконов и завърналият се след операция Бакари.

Черно море: Чанович, Венков, Котев, Станчев, Клок, Паланков, Буркхардт, Райков, Курьор, Бижев, Златинов (Расим, Кулибали, Петков, Коконов, Бакари)