Строеж в Морската "изпълзя" от времето на Кирил Йорданов

Мисия Варна

14-02-2015, 14:47

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пак протест срещу строителството в Морската

Нова сграда е маскирана като ремонт, твърдят природозащитници

Протест срещу строителство в Морската градина във Варна организираха природозащитници. Инициатори на недоволството са сдружение "Варна диша". Причината е изникнала нова сграда пред Делфинариума. На същото място преди е имало стара постройка. Собствениците са я съборили и на нейно място са вдигнали чисто нов строеж. Той е бил замаскиран като ремонт на съществуващата постройка, твърдят защитниците на Морската.

"Става дума за едно старо публично-частно пратньорство от времето на бившия кмет Кирил Йорданов - фирма "Зърнени храни- Силистра" - АД" са построили детска градина за нуждите на Община Варна (бел.ред. "Зрънчо" в район "Младост"), а в замяна са получили въпросния терен до Делфинариума. Върху него е била въпросната стара постройка", обясни председателят на "Варна диша" Свилена Панайотова. След като фирмата се е сдобила с терена, е решила да се възползва, и имитирайки ремонт да вдигне нова сграда, категорични са протестиращите.

Въпреки, че протестът беше малоброен, той бе сериозно охраняван от полицаи.

Демонстрантите раздаваха на минувачи стикери "От любов към Морската", с надеждата повече хора да се присъединят към каузата им - възпиране на строителството в Приморски парк.