На пазар: Най-евтините домати са във "Владиславово"

Парите

13-02-2015, 13:06

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Вече се продават и мартеници

Доматите по варненските пазари продължават да поскъпват като средната им цена е около 3лева. Най-евтините домати се продават на пазара във "Владиславово", където могат да се намрят за 2,10 лв. за килограм. При краставиците промяна в цените няма. Най-евтините са на Централния пазар - 2,80 лв. за килограм, а най-скъпите на "Чаталджа" за 5 лева. 

Повишение в цената на мандарините се забелязва този петък по варненските пазари. Минималната цена, за която може да се купят цитрусовите плодове е 1,80 лв. за  килограм (на Централния пазар), което е с 20 стотинки повече сравнено с началото на седмицата. За сметка на това поевтиняват портокалите. За по левче могат да се намерят на пазарите "Чаталджа", "Часовника" и във "Владиславово". 

Кефалът днес на места на Рибната борса поевтиня до 4 лева. Цацата остава най-евтина с цена от 3 лева за килограм. Карагьозът поскъпва с 2 лева и килограм от него струва 10 лв. 

По пазарните площадки във Варна търговците вече извадиха и мартениците. Червено-белите конци и украшения се продават на цени от 30 стотинки до 3 лева. 

Вижте подробно цените (кликнете на таблицата за по-голям размер)

Зеленчуците на всички пазари

Плодовете на всички пазари

Още плодове, зеленчуци и ядки

Рибата на борсата на Централния пазар