Браншът поиска реклама на туризма във Фейсбук

Туризъм

13-02-2015, 07:10

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Близо 22 млн. нощувки са били реализирани в местата за настаняване през 2014-та, което означава приходи за страната от почти 1 млрд. лв.

Бизнесът иска реклама на България като туристическа дестинация и в социалните мрежи като Фейсбук, стана ясно на Международната туристическа борса "Ваканция и СПА Експо" 2015, което бе открита в Интер Експо Център София.

Експертно представителство на бранша в работните групи, реклама в социалните мрежи и актуализация на нормативната уредба са част от исканията на туристическия бранш, които бяха отправени към министъра на туризма Николина Ангелкова по време на дискусиите в рамките на борсата. През март ще стартира реклама на България по Би Би Си и паневропейските телевизии, в която страната ни ще бъде рекламирана като целогодишна дестинация, стана ясно по време на дискусиите. От министерството увериха, че работят за насърчаване на инвестициите в туризма като проучват как да бъдат облекчени те с по-нисък лихвен процент.

205 родни представители на туристическия бизнес и над 60 чуждестранни участници от 21 страни се включиха в туристическата борса. Близо 22 млн. нощувки са били реализирани в местата за настаняване през 2014 г., което означава приходи за страната от почти 1 млрд. лв., стана ясно при откриването й. Сред страните със свои щандове на борсата са Гърция, Италия, Полша, Индонезия, Турция, Индия, Испания, Куба и Малайзия.