Мъж уби комшийско хъски, докато спасява кокошките си (обновена)

Крими

11-02-2015, 12:22

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Такса "куче" вкара 20 000 лева в хазната

Собственикът на кучето с друга версия: Пияният съсед сам предизвикал кървавия инцидент

Мъж от Бяла умъртви сибирското хъски на съседа си, след като кучето се вмъкна в чуждия двор и нападна комшийските кокошки, научи Varnautre.bg

Драмата се разиграла вчера. По принцип кучето стояло вързано в двора на къща в Бяла. Някак си обаче вчера успяло да се измъкне и се вмъкнало в двора на съседа, където нападнало кокошките. Собственикът им се опитал да ги спасява и грабнал селскостопански инструмент, с който да отпъди хъскито. По време на  борбата между човека, кучето и кокошките обаче, четириногото било ударено с инструмента, в следствие на което издъхнало. 

Първоначалният сигнал, който са получили в полицията е за неизвестно лице умъртвило куче, живеещо в частен дом в Бяла. След проведени оперативно – издирвателни дейности е установен извършителят - 39-годишен мъж от Бяла, неосъждан. По случая е образувана преписка. 

(+) Друга е обаче версията на собственика на убитото кучето, който се свърза с Varnautre.bg, за да разкаже какво се е случило. Според него няма как кучето да се е освободило само. По време на инцидента съседът с кокошките не е бил сам, а със свои приятели, като всички били порядъчно почерпени. Собственикът на хъскито предполага, че именно пияните мъже са го развързали и са го взели при тях, за да си играят с него. Те обаче го изтървали и кучето започнало да обикаля из двора. Пияните мъже се уплашили, че ще нападне кокошките и стопанинът им промушил животното с вила. 

Участниците в инцидента са дали показания в полицията, разказа още собственикът на умъртвеното куче.