Ало измамници поискаха 20 хил. лева от варненка

Не е ясно обаче точно с колко е "олекнала" възрастната жена

Ало измамници поискаха 20 хил. лева от пенсионерка. Жената е получила телефонно обаждане около 16 ч. вчера. "Поискано и е сума от 20 000 лв., но тя със сигурност не е дала такива пари", казаха пред varnautre.bg от полицията.

В момента се изяснява с колко точно е "олекнала" варненката. От полицията обясниха, че комуникацията с жената е затруднена, тъй като тя е доста възрастна и не може да обясни точно какво се е случило.

Според източници на varnautre.bg през последната седмица са зачестили постъпващите сигнали на тел. 112 от жители на морския град, станали обект на опит за телефонни измами.

По познатата вече схема, жертва на престъпниците стават възрастни хора, на които им е искана солидна сума пари от представили се за техни близки, роднини, както и лекари, прокурори, и за полицейски служители.

В повечето случаи жертвите на телефонните измами сигнализират полицията до 30 мин., след като са дали пари и всякакви ценности на престъпниците. Една част обаче не се доверяват и алармират полицията своевременно.

"Измамниците разчитат на наивност, доброта и отзивчивост на хората от третата възраст. Те са изключително дръзки, находчиви и комбинативни", казват разследващите полицаи.