Загуба с италиански акцент за Спартак в Каварна

Спорт

07-02-2015, 15:55

Снимка:

varnautre.bg / архив

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Как семейство Белардели и компания взеха властта в Спартак (фоторепортаж)

"Соколите" отстъпиха на Калиакра с 2:3

Отборът на Спартак 1918 записа загуба с 2:3 при гостуването си в Каварна на третодивизионния Калиакра, в контролна среща, играна на заледения изкуствен терен, при студено време и силен вятър. Това бе и първа проверка за варненци през подготвителния период.

Наставникът на "соколите" Иван Маринов - Маслара започна срещата с един-единствен българин сред 11-те - Радо Тодоров. Титуляр излезе и игралия през миналия сезон Никола Радулович, а останалите футболисти в състава на варненци бяха румънци, молдовци и италианци.

В 12-ата минута сърбинът Никола Радулович центрира от корнер, но стражът Станислав Вълчев, който е юноша на "соколите", не успя да се намеси по най-добрия начин и румънският футболист от тима на Спартак успя да реализира за 1:0. Неговото име не бе оповестено от варненския клуб, като само се знае, че има мачове в румънския елит с екипа на Политехника Тимишоара.. В 25-ата минута Кристиян Кожухаров с удар от малкия пеналт успя да изравни. Малко след това Цецо Валериев направи пълен обрат в срещата, след като реализира в 33-ата минута - 1:2. Веднага след гола треньорът на Спартак 1918 Иван Маринов - Маслара извади от игра Никола Радулович и Радо Тодоров и спартаклии заиграха с 11 чужденци. До края на полувремето Калиакра владееше инициативата и създаде куп голови положения пред вратата на "соколите". Логично в 40-ата минута нова-уникална атака на Калиакра завърши с гол на юношата на Спартак Иво Михайлов - 3:1.

Второто полувреме продължи с натиск на Калиакра, но в 77-ата минута спартаклии организираха добра атака, която завърши с удар в гредата. В 84-ата минута варненци стигнаха до втори гол. Точен от пряк свободен удар бе молдовски играч.

Следващата проверка на Спартак е с Локо Мездра на "Албена" на 11 февруари (сряда).