Търси се нов директор на Градската галерия

Кандидатът, който заеме длъжността ще остане на нея 5 години

Община Варна обяви конкурс за длъжността директор на Градска художествена галерия. Кандидатите трябва да са с висше образование със степен "Магистър" по теория на изкуствата или изобразително изкуство.Трябва да имат поне 3 години стаж в сферата и да притежава организационни умения, управленска, стратегическа и лидерска компетентност, адаптивност, комуникативност и умения за работа в екип.

Мераклиите за поста с научни степени са с по-голям шанс. За предимство се счита и участие в разработването и реализацията на програми и проекти. Опит в областта на художествените музеи и опазване на културното наследство също ще е от полза.

В конкурса за длъжността кандидатите ще трябва да защитят концепция за развитието на Градска художествена галерия за периода 2015-2020г., подробно разработена за първата от тях. Концепцията трябва да съдържа анализ и оценка на състоянието на галерията, основни проблеми на функционирането й, както и тенденции и възможности за нейното развитие като културен и научен институт.

В концепцията трябва да присъстват и мерки за реализиране на конкретни проекти по комплектуването, опазването и представянето на фондовете на галерията, научно-изследователската, образователната и популяризаторската й. Освен да опишат визията си за развитие на галерията, участниците в конкурса ще трябва да се явяват и на събеседване. Кандидатът, който заеме длъжността ще остане на нея 5 години.

Подаването на заявление за участие и приложените документи към него се извършва лично от всеки кандидат или чрез пълномощник в Информационен център на Община Варна на адрес: бул. “Осми приморски полк” №43 в едномесечен срок от датата на публикуване на обявата.