Комисия описва щетите от наводнението по Камчия

Животът

05-02-2015, 15:32

Снимка:

Животът в Чифлика

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Евакуацията по Камчия (фоторепортаж)

Продължава отводняването на къщи и дворове

Комисия, назначена от кмета на община Долни чифлик Борислав Натов, започна да описва щетите от наводненията. Неин председател е зам.-кметът на общината Лъчезар Балевски. Вече са направени огледи за щетите по инфраструктурата в селата Венелин и Рудник, където има отнесена асфалтова настилка. Предстои да бъдат обходени и останалите населени места в общината, обясни шефът на Гражданска защита в Долни чифик Стефан Василев.

До този момент няма подадени заявления до комисията от засегнати домакинства. Тя обаче вече се е самосезирала и ще направи първоначално огледи в най-засегнатите къщи – 7 в Горен чифлик и 2 в Гроздьово. Изпратено е искане до БЧК-Варна за 20 комплекта с най-необходимите неща за пострадалите домакинства. Комплектите съдържат походни легла, шалтета, одеала, чаршафи, кирки, лопати, дезифенкцонни препарати др. Продължава отводняването на наводнените къщи и дворове, заяви общинският шеф на Гражданска защита.

След приключването на огледите и изготвянето на протоколите, комисията ще внесе необходимите документи, за да могат засегнатите от наводненията хора да получат от Агенцията за социално подпомагане еднократни помощи от 325 лв., обясни Стефан Василев.