58 животни от Зоокъта чакат осиновители

Зоологическата градина вече си има собствен сайт

Варненският зоопарк се рекламира с нов сайт, съобщи директорът на атракциона Иванка Стоянова. В интернет страницата е публикувана информация за историята на зоопарка, различните животински видове в него, работното време, цената на билетите, свободни работни места, възможности за полагане на доброволен труд.

На интернет адрес varna-zoo.com може да прочетете и за втората поред кампания "Осинови бебетата на зоопарк Варна!". Вече са осиновени трите лъвчета - от частно училище "Малият принц", Росен Марков и Флорентин Цветков, собственик на цирк "Флорентино". Още 58 животни очакват своите осиновители. Сред тях са две благородни еленчета, три лопатарчета, камерунски козички, виетнамски прасенца, морски свинчета, вълнисти папагали, декоративни кокошки и др.

Осиновяването става чрез предоставяне на средства за месечната издръжка на избраното животно. Всички осиновители могат да станат кръстници и да изберат име на своя любимец, а при желание да поставят табела със своето име до клетката на животното обясняват от зоокъта. Осиновител може да бъде всяко физическо или юридическо лице. В знак на благодарност за грижите осиновителите ще получат специална грамота и календар с животните от зоопарка.