Смениха шефа на Пристанище Варна

Мисия Варна

03-02-2015, 12:28

Снимка:

© Varnautre.bg/архив

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

На поста е назначен Петър Сеферов

От днес министърът на транспорта Ивайло Московски е прекратил договора на изпълнителния директор на "Пристанище Варна" ЕАД Божидар Чапаров.  Чапаров е освободен и от Съвета на директорите на дружеството, а със министерската заповед се прекратява договора му за възлагане на управление на държавната фирма.

На поста е назначен Петър Сеферов, бивш генерален директор на Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура" в периода 2005-2009 г. Досега Сеферов беше директор на Пристанище Варна-Изток.

Петър Сеферов е син на бившия кмет на Провадия Иво Сеферов, който е и бивш зам.-областен управител на Варна, както и бивш депутат от БСП в 40-тото Народно събрание. Иво Сеферов е един от учредителите на АБВ, заради което беше изключен от БСП в началото на миналата година, припомня Дарик. 

Както Varnutre.bg писа с началническия си пост в "Напоителни системи" скоро се раздели и Цонко Цонев, а на негово място сега е назначен Траян Георгиев. Шефът на Областна дирекция "Земеделие" Георги Борисов е заменен с Живко Петров, който беше на 13 позиция в листата на ГЕРБ на последните парламентарни избори, а преди това е беше зам.- кмет на община Суворово.