Варна продава старите тролейбуси на Хасково (+)

Три вече отпътуваха

Новите дойдоха, старите си отиват. "Градски транспорт" - Варна продаде на "Тролейбусен транспорт" - Хасково три от старите тролейбуси, сподели кметът Иван Портних във Фейсбук.

На 9 ноември миналата година беше тържественото освещаване на 30-те нови тролейбуса на общинската фирма "Градски транспорт". Екологичните превозни средства са доставени по проект "Прилагане на мерки за подобряване качеството на живот в градовете Варна, Бургас, Стара Загора и Плевен", финансирани по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ "Мерки за подобряване качеството на атмосферния въздух чрез осигуряване на екологични превозни средства на градския транспорт по приоритетна ос 1 на ОП "Околна среда 2007-2013г".

Както стана ясно, нито лев не е дала община Варна за тези тролейбуси, които са на стойност 28 млн. лв.

Запитвания за евентуална продажба на старите тролеи от автопарка са отправени от Пловдив и Монтана. Те са в отлично техническо състояние, затова има интерес към тях, заяви Максим Тодоров, председател на съвета на директорите на "Градски транспорт".
Два вече са доставени в Хасково, днес ще бъде транспортиран и третият, допълват от Общината. Всеки е по 7000 лв. "Ако бяхме ги предали на вторични суровини, щяхме да получим по 3500 лв. за брой", заяви Максим Тодоров.