Удължиха грипната ваканция

Животът

03-02-2015, 11:05

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Грипна ваканция във Варна! Официално - до час

Учениците във ваканция до следващия вторник

Учениците обратно в класните стаи евентуално в понеделник

Грипната ваканция за училищата във Варна и областта е удължена до 6 февруари включително. Решението е взето на заседание на Областната оперативна комисия за ръководство, координация и контрол в борбата с грип и остри респираторни заболявания (ОРЗ). Нивото на заболеваемост от грип и остри респираторни заболявания в града остава високо. Това е основната причина за удължаване на грипната ваканция. Усложненията след прекарана грипна инфекция също са сериозни.

Ограничителните мерки за училищните занятия и женските консултации остават, но лечебните заведения сами ще преценяват дали още да задържат плановите операции.

Учениците във Варна са във ваканция от 26 януари. Тя ще продължи до понеделник, когато всички ще трябва да се върнат в клас. Няма да има следващо заседание на областния щаб за борба с грипа, на което да се дебатира удължаване, тъй като смятаме, че до понеделник, заболеваемостта ще е намаляла, коментира пред Varnautre.bg началникът на Здравната инспекция в града д-р Светла Станева.