Петев: Следя Божилов още когато беше в Черноморец

Нямам поглед върхи моментното състояние на Георги Илиев, затова той не получи повиквателна за контролата с Румъния

Селекционерът на България Ивайло Петев обяви, че е поканил Георги Божилов в държавния тим, тъй като отдавна е запознат с качествата му. Срещу Румъния в събота Жоро ще запише своя втори мач за трикольорите, след като дебютира през септември 2011-а срещу Англия под ръководството на Лотар Матуес.

"Божилов ми направи впечатление още когато играеше за Черноморец. Оттогава внимателно следя изявите му. Зная го какво може и е нормално да му дам шанс за изява, както и на други момчета. Това, че през есента лекуваше контузия около месец, не ме притеснява, защото впоследствие се завърна на терена, а и сега води пълноценна зимна подготовка с отбора си", заяви Петев.

Днес Георги Божилов ще напусне Черно море и ще се присъедини към националния тим в 13 ч. в „Мардан Палас“ в Анталия. В ултрамодерния хотел "лъвовете" ще са на кратък лагер преди проверката със северните ни съседи.

Петeв разкри още защо не е поканил в състава бившия "моряк" Георги Илиев. "С Георги съм бил съотборник и имам симпатии към него. Въпреки това нямам поглед върху моментното му състояние в Китай, а и сега извършвам обновяване на националния и искам да видя в игра нови футболисти", коментира Петев.