Панелни весели блокове с две липи отпред

Мисия Варна

02-02-2015, 21:00

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Къщичка за комшийски купони изникна между два блока в "Трошево"

С парти за Петльовден откриха къщичката за комшийски купони в "Трошево", която нарекоха "Двете липи"

Макар да не живеят в бели спретнати къщурки, обитателите на блок 82 и 83 в кв. "Трошево" във Варна вече могат да се почувстват като герои от стихотворение на Ран Босилек. "Двете липи" е кръстена уникалната къщичка за комшийски сбирки в квартала, разположена пред двата блока. Началото на ползването на съседския клуб бе поставено днес - на Петльовден, с питка и богата трапеза. Съседите се събраха хем да срежат лентата на новата си придобивка, хем да отбележат празника. 

В закрития кът за отдих и развлечения жителите от двата блока ще правят рождени и именни дни, ще си пият кафето и чая през зимата, ще играят карти, шах и табла. През лятото отпред ще има тента с масички и столове, а отстрани към булеварда жив плет. Освен за купони, къщичката ще се ползва и за общи събрания на етажните собственици. 

Помещението, изградено на общински терен от районната администрация в "Младост", е 16 квадрата, а пушенето в него е забранено. За да се опази от набезите на клошари и други натрапници, то ще се заключва. Ключове ще имат домоуправителите на всеки вход от двата блока. Предстои вътре да се оборудва с телевизор, още шкафчета и мебели. Обеща ги кметът на "Младост" Христо Христов. Той е и човекът, който с помощта на приятели и дарители превърна идеята да има такъв клуб в реалност.