Бременна дилърка остава зад решетките

Двамата арестувани са наркозависими

Атанас Риз. и Виктория Тр. - разследвани са по досъдебно производство за притежание и разпространение на хероин, от днес са с постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража". Задържани бяха на 29 януари, заедно с още двама мъже.

Разследването е започнало в началото на декември миналата година. Преди няколко дни органите на реда задържали мъж у когото открили хероин. Той посочил дилъра, от който купил дрогата и така полицаите предприели действия по претърсването на дома на Атанас. В дома на 36-годишния мъж, който обитавал с брат си и с неговата приятелка Виктория, полицията открила няколко мобилни телефони и електронна везна. Експертиза установила следи от хероин по нея.  Полицейските служители обискирали и Виктория, от която иззели 68 пакетчета с хероин.

Атанас е осъждан 4 пъти за кражби, грабежи, а през 2010 година и за участие в престъпна група за разпространение на наркотици. Свидетели по делото разказали, че редовно купували хероин от Атанас и от брат му.Виктория е наказвана само веднъж от закона и то с административно наказание "глоба" заради престъпление от общ характер. Също като Атанас и тя е наркозависима. Днес в съда стана ясно, че младата жена е бременна, но това твърдение не е било подкрепено с доказателства, събрани по установения ред. Съдебно психиатрична експертиза е установила единствено зависимостта й от хероин и факта, че от началото на януари тази година тя е включена в метадонова програма. Въпреки това, Виктория е съобщила на разследващите, че хероинът, открит у нея бил запас за лично ползване.