Нов магистрат влезе в Окръжния съд на Варна

Архив Варна

02-02-2015, 14:57

Снимка:

varnautre.bg

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Тони Георгиев ще бъде част от колегията на съдиите от Търговско отделение

47-годишният юрист Тони Георгиев от днес е съдия във Варненския окръжен съд, съобщиха от пресцентъра на институцията. На специално организирана церемония той произнесе клетвата, с която всеки магистрат приема дълга да прилага Конституцията и законите на Републиката, да правораздава по съвест и вътрешно убеждение, да бъде безпристрастен, обективен и справедлив.

Тони Георгиев е възпитаник на I ЕГ във Варна и на Юридическия факултет на СУ "Св.Кл.Охридски". След дипломирането си през 1992 година той последователно работи като юрисконсулт и главен юрисконсулт на SG Експресбанк АД. От 2001 година е в редиците на Адвокатска колегия Варна.

Тони Георгиев ще бъде част от колегията на съдиите от Търговско отделение на ВОС, след като през миналата година издържа с най-висок резултат от цялата страна външен конкурс на ВСС за съдии, които идват от юридическите среди извън органите на съдебната власт. След като подписа Акта за встъпване и Клетвения лист, съдия Тони Георгиев благодари за колегиалното посрещане, пое отговорността да издига престижа на професията и да помни, че за всичко ще отговаря пред закона.