Феновете към УС: Ако Спартак изчезне от футболната карта, КОЙ ще поеме отговорност?

Господа от настоящия и бившия управителен съвет от 2010 година до днес - как защитихте интересите на клуба?

Феновете на Спартак Варна изпратиха до редакционната поща на varnautre.bg отворено писмо до Управителния съвет на клуба, в което изразяват недоволството си от безкрайната сага около бъдещето на отбора.

Ето и пълният текст на писмото на феновете на Спартак:

До Управителния съвет на ФК Спартак Варна

Господа от УС на ФК Спартак Варна в лицето на Председателя му Антон Фажев и останалите членове Димитър Енчев и Хугас Месропов, безкрайната сага около бъдещето на клуба през последните години, катастрофалното му представяне, неяснотата около финансирането му и преговорите с новите кандидат - ръководители, поражда у привържениците на Спартак оправдано чувство на недоволство.

Да припомним, че през 2010 година фирма "Инжстрой" Варна влезе във владение на "Спортен комплекс Спартак" АД чрез договор с Общината. Лично инж. Фажев в интервю за Спорт днес, публикувано в сайта Днес + на 03.12.2010 г., казва - "В договора с "Инжстрой" е записан ангажимент компанията да осигури бюджет в зависимост от участието на тима във В, Б или А група".

Цялата общественост във Варна знае много добре, че тези ангажименти не се спазиха. Шефовете на фирма "Инжстрой" много скоро заявиха, че никога не е било в плановете им да развиват футбол и оставиха ФК "Спартак" Варна без собствена база и с натрупани нови дългове. Всичко това обрича отбора на гибел.

В този ред на мисли, питаме господата от настоящия и бившия управителен съвет от 2010 година до днес - как защитихте интересите на клуба? Защо не излязохте публично срещу неправдите, които се извършиха с почти 100 годишния футболен клуб? В следствие на това, последните години отборът записа най-срамните страници в своята история, а поради липса на перспектива най-надеждните млади футболисти от школата масово бягат в други отбори?

И най-важното - ако до няколко месеца ФК "Спартак" Варна изчезне от футболната карта на България, КОЙ ще поеме отговорност?

Клуб на привържениците на Спартак Варна - "Синдикат 12"