Данъчни дават таблет срещу касови бележки

Парите

02-02-2015, 07:36

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Ученици ще печелят награди до края на май, обмисля се томбола и за възрастни

Таблет ще получи първият късметлия в играта на НАП "Парола: Касова бележка". Името му ще стане ясно днес, когато актьорът Димитър Рачков ще изтегли печелившия сред 900 участници. Целта на играта, която е част от кампанията на НАП сред учениците "Влез в час с данъците 2", е да даде информация за данъците и смисъла от плащането им, както и практически съвети на младите. Според регламента на играта всеки ученик в България може да регистрира неограничен брой касови бележки чрез специален софтуер. Приложението е достъпно на фенстраницата на кампанията във Facebook, както и безплатно за телефони с операционни системи Android и IOS.

Учениците могат да регистрират касови бележки от 1 януари до 31 май 2015 г. Колкото повече фискални бонове се регистрират от един участник, толкова по-голям е шансът той да спечели някоя от наградите. Важно условие е учениците да пазят касовите бележки, които регистрират. Наградите в играта са 2 таблета, 2 фотоапарата и игрална конзола, а печелившите ще се определят на лотариен принцип в края на всеки месец.

В настоящата лотария може да участват ученици, но от НАП обмислят възможността в играта в бъдеще да се включат и техните родители. Идеята чрез томбола да се раздават награди срещу касови бележки се обсъжда от години, като за възможни награди са се спрягали домакински уреди дори апартамент.

900 ученици вече се включиха в играта, като до момента са регистрирали над 35 000 касови бележки. Над 10 000 фенове следят страницата на кампанията във Facebook. В хода на кампанията "Влез в час с данъците 2" 80 служители на НАП ще посеят 120 училища в страната до края на учебната година и ще се срещнат с около 20 000 ученици. В рамките на над 1200 учебни часа служителите на НАП ще разяснят смисъла на плащането на данъци.