Варненец освети сам междуселищен път без маркировка

Мисия Варна

28-01-2015, 12:12

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Преди да се захване с тази инициатива, той "тормози" две години Агенция "Пътна инфраструктура" да обърне внимание на въпросния път

Варненец направи своеобразен коледен подарък на жителите на няколко села в близост до морската столица. 36-годишният Валентин Георгиев се зае с нелеката задача да осигури ориентир на немаркиран път, който е с дължина от над 15 километра, за тъмната част от денонощието, разказва в. "Народно дело".

Мъжът от известно време живее със съпругата си и трите им деца в село Левски. Той обаче работи във Варна и всяка сутрин и вечер пропътува 25-километровото разстояние до града. В частта от Аксаковска панорама до Суворово липсва всякаква маркировка и вечер, особено в мъгливо време, няма абсолютно никакъв ориентир на пътя. Освен това настилката е в ужасно състояние.

Преди малко повече от месец Георгиев решава да направи алтернативна маркировка, която да помага на шофьорите. Затова взел светлоотразително фолио и тръгнал с автомобила си по въпросния път, минаващ през селата Калиманци, Изгрев, Левски и стигащ до Суворово. "Хванах се да лепя от фолиото, което се ползва на кораби, през две-три дървета. Така за няколко часа успях да мина целия път и да направя ориентир, който да помага на шофьорите. Оказа се, че има ефект, особено в мъгливо време, когато не се вижда нищо от пътя", сподели находчивият варненец.

Преди да се захване с тази инициатива, той "тормози" две години Агенция "Пътна инфраструктура" да обърне внимание на въпросния път. "Много пъти се обръщах към тях да направят маркировка и да орежат стърчащите клони. Пътят се е свил с поне 1 метър заради непочистената растителност. От Агенция "Пътна инфраструктура" казаха няколко пъти, че ще го включат в графика им, но това не се е случило досега. Отговарят, че нямали пари и за маркировката, и за орязването на дърветата. Дупките също не оправят от поне година и половина. Маркировка на пътя пък не е правена поне от 20 години. Има пусната молба от кметовете на Калиманци, Изгрев и Левски. Доколкото разбрах, отговорът е, че селата не са заложени в графика”, оплаква се Валентин Георгиев.