Ремонт в Морската поправи един от входовете й

Идеята за възстановяването на едно от емблематичните за града места се роди през август миналата година

Входът на Морската градина откъм ул. "Михаил Колони" вече има нов облик. Площадчето пред чешмичката до Аквариума беше безвъзмездно ремонтирано от  фирма  "Зебра Трафик".

Идеята за възстановяването на едно от емблематичните за града места се роди през август миналата година. Тогава от неправителствената организация "Наш свят" алармираха за плачевното състояние на паважа. Там зееха огромни дупки, които спъваха пешеходците, затрудняваха преминаването на детски колички, на велосипеди и дори на туристическото влакче.

Ето така изглеждаше паното преди ремонта

Фирмата, отзовала се на апела е извършила възстановяването миналата седмица. От там обясниха, че ремонтът е започнал след издаване на необходимите разрешителни документи от община Варна. Това е и единствената причина за забавянето на изпълнението, уточниха от фирмата.

Площадът след ремонта

"В рамките на изминалата работна седмица положихме усилия да възстановим автентичния вид на декоративните кръгове. Тъй като червените гранитни павета вече не се произвеждат, се наложи почти изцяло да бъдат пренаредени. Местата, където дупките са били набързо заляти с бетон, бяха обработени и запълнени с нови бетонни блокчета. Възстановена е и статуята на момиченцето над чешмичката, която през годините претърпя множество трансфромации. Така компанията спази своето обещание към варненци – да ремонтира за собствена сметка едно от любимите места за разходка", коментираха от  строителната фирма.

"Зебра Трафик" стана известна във Варна по време на изпълнението на първия етап от проекта за пешеходния ринг в центъра.  Фирмата няколко пъти пренарежда паветата в участъка край Дупката, а част от настилката там (в района на ул. "Шипка") продължава да хлопа при стъпване върху тях.