Прокурор Сарафов: Борислав Манджуков и Дамянови са убити от варненска група

Ръководител на престъпната група е Радослав Калчев-Черния Роди, обявен за общонационално издирване

Убийствата на Борислав Манджуков от 24 март миналата година и на сем. Дамянови от 8 януари, са извършени от една и съща организирана престъпна група. Това заяви на извънреден брифинг заместник-главният прокурор Борислав Сарафов, предаде Агенция "Фокус". Сарафов уточни, че престъпната група е варненска с ръководител Радослав Калчев, обявен за общонационално издирване, по прякор Черния Роди.

"Като обвиняеми са привлечени и други лица – ръководител Радослав Калчев по прякор Черния Роди, Николай Тошев по прякор Чирпанския, Галин Мирчев по прякор Жорко, Мирослав Михайлов, Деян Михайлов, Недялко Цветков по прякор Чубака, Петър Благоев с прякор Петрето, Христо Георгиев – Тополския и Николай Илиев с прякор Мазния. Участници в групата са и неустановени лица, но работата продължава", обясни Сарафов.

"Тази организирана група и членовете й са привлечени като обвиняеми за участие в организирана престъпна група, занимаваща се с наркоразпространие, контрол върху проституцията и силови действия като мокри поръчки", коментира той.

Сарафов посочи, че в последните седмици от началото на годината са станали много убийства, но са направени съвместни съвещания. Съвещание имаше в МВР и тази сутрин.