Журналистите определят "Спортист на Варна" в 6 категории

Работна група от спортни репортери подготвя новия регламент

Шест ще са категориите в анкетата "Спортист на Варна", предвижда новият регламент, одобрен от спортни журналисти, представителите на Обществения съвет по спорт, на дирекция "Образование, младежки дейности и спорт" и ресорната комисия към ОбС.

Това са: "Спортист на Варна 2015" - победител + 9 подгластници, Отбор в колективните спортове, Отбор в индивидуалните спортове, Спортист с увреждания, Ветеран на годината и Младо дарование. Отпадат категориите "Неолимпийски спортове" (отборно и индивидулно) и "Профи-боец", а се връща отново категорията "Младо дарование" - в нея ще бъдат отличавани деца, като възрастовата граница варира според спорта. 

Определянето на победителите да става с анкета, в която право на глас имат само спортните журналисти от града, решиха участниците в срещата, след като миналата година неочаквана промяна в регламента предизвика медиен скандал

Регламентът, по който ще се провежда годишната класация "Спортист на Варна", ще бъде изготвен от работна група от спортни журналисти и предложен на Община Варна за внасяне и гласуване в Общинския съвет, обясни директорът на дирекция "Образование, младежки дейности и спорт" Лилия Христова.