И ученици от Долни чифлик се разписаха в парламента

Срещнаха се и с омбудсмана

След като през декември ученици от Приселци и Синдел отидоха до София, за да поставят своите искания пред спортния министър и след това посетиха Народното събрание, в петък 17 ученици от Долни чифлик присъстваха на парламентарния контрол.

Учиниците от XI и XII клас на СОУ "Васил Левски" бяха поканени специално от народния представител от ГЕРБ Красимира Анастасова, която е дългогодишен директор на училището. Посещението бе организирано със съдействието на община Долни чифлик, а с учениците беше и зам.-кметът Марияна Станчева.

В парламента гимназистите бяха посрещнати от своята бивша директорка. Те имаха възможност да поставят своите въпроси и да споделят впечатленията си за работата на Народното събрание. Красимира Анастасова ги запозна с председателя на парламентарната комисия по образование и наука Милена Дамянова. Учениците проявиха интерес и към дейността на сдружението, чрез което варненският депутат от ГЕРБ Нели Петрова се бори за безопасно движение по пътищата на страната.

Учениците запознаха народните представители със своята работа по международни проекти. Преди време те получиха Национален и европейски знак за качество по eTwinning проект по програмата "Еразъм+". СОУ "Васил Левски" се гордее и с успешната работа на своите възпитаници по образователната програма "Коменски".

В знак на благодарност за организираното топло посрещане младежите подариха на Красимира Анастасова портрет на Васил Левски, ръчно изработен от тях.

Народният представител им съдейства да се срещнат и с омбудсмана на Република България Константин Пенчев. Той ги запозна с дейността си и с проблемите, които се поставят на неговото внимание.