Кирил Котев: Абсолютно реално е Черно море да играе финал за Купата на България

Всички, които ме познават, са наясно, че няма как да съм замесен в черно тото

Капитанът на Черно море Кирил Котев, който бе избран за футболист №2 на Варна за 2014 година в традиционната анкета, сподели, че "моряците" имат реални шансове да играят финал за Купата на България.

"Благодаря на всички, които са гласували за мен. Това е голяма чест. Много съм щастлив от тази награда. Надявам се през новата година да покажем едно добро лице и да зарадваме, както и привържениците, така и нас самите. Дано всички да сме здрави и да нямаме проблеми, както през последната година", каза Котев след церемонията по награждаването на Футболист на Варна за 2014 г. в община Варна.

"Това, че двама бранители и вратар са в тройката в тази анкета на спортните журналисти, не означава, че защитата е най-доброто звено в тима Черно море. На терена всички си помагаме взаимно. Всички сме едно цяло и се борим за успехите на отбора", коментира бранителят.

Запитан има ли вероятност Кирил Котев да не играе през пролетта, заради скандала с черното тото, капитанът на Черно море сподели: "Всичко около тези неща съм ги забравил вече и не се притеснявам. Всеки, който ме познава - близки, приятели и от клубните среди, са наясно, че няма как да съм замесен. Няма от какво да се притеснявам. В момента се старая да се подготвя максимално добре за втората част от шампионата. Надявам се Черно море да е по-силен през пролетта. Искрено желая да се преборим за шестицата и в турнира за Купата на България да отидем, колкото се може по-напред".

На въпроса, реално ли е Черно море да играе финал за купата, Котев каза: "Абсолютно реално е. Имаме нужните качества, добър колектив. Показали сме, че срещу силните отбори играе, добре. Все пак става въпрос за два мача в този турнир. Напълно нормално е да се преборим".