Във Варна са задържани съучастници в разстрела на Дамянови?

Крими

22-01-2015, 16:24

Снимка:

Архив на в. Монитор

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Арестуваха и Шванца

Полицията продължава да издирва убиеца на сем Дамянови

Според БНР това е била целта на мащабната полицейска операция вчера

Масираната акция на МВР във вторник във Варна е била заради двойното убийство на семейство Дамянови в София преди 2 седмици. Такава версия разпространи днес Българското национално радио, след като институциите все още отказват официално да коментират засиленото полицейско присъствие в града вчера, както и появилата се информация, че са задържани известни наркодилъри.

Според информацията на БНР вече има заподозрян за убийството на строителния предприемач Митко Дамянов и съпругата му Наталия, които бяха разстреляни на 8-и януари в квартал "Витоша" в столицата.

Заподозреният е в ареста заради друго престъпление, но се очаква да му бъде повдигнато обвинение за двойното убийство.

При акция на Главна дирекция "Криминална полиция" във Варна са задържани хора, за които също има подозрения, че са съпричастни към разстрела на Дамянови. Директорът на полицията в София Младен Маринов уточнява, че по случая се работи активно и в следващите дни ще има резултат.

Отпаднала е версията, че възможен извършител на убийството е познат на Дамянови, който ги е заплашвал преди време. Това е станало, след като са били снети натривки на ръцете на мъжа и е било проверено алибито му. След разследване полицията е стигнала и до основния заподозрян по случая.

16:20 ч Районните участъци се напълниха с хора от криминалния контингент. Един от последните задържани е Ники Шванца, бивш любовник на Мая Илиева - вдовицата на Жоро Илиев.... Подробности »