Черно море срещу грузинци, румънци и словенци в Турция

Първата проверка на "моряците" е на 31 януари с Колхети (Поти)

Ясни са съперниците на Черно море по време на лагера в Анталия, с който стартира и ІІ етап на зимната подготовка. Варненци ще изиграят в южната ни съседка 3 контролни срещи.

На 31 януари "моряците" срещу грузинския Колхети (Поти). Интересното е, че тимът е "набор" на варненци – създаден е през 1913 г. Двукратният шампион на Грузия е 12-ти след мачовете от първия дял на първенството си.

Следващата проверка е на 3 февруари, като съперник ще е румънският Пандури (Търгу Жиу). Севените ни съседи са вицешампиони за 2013-а и са създадени през 1962 г. Те също заемат 12-а позиция от есента.

Последната проверка на турска земя е предвидена за 6 февруари, когато възпитаниците на Никола Спасов ще играят със словенския Домжале. Това е и най-сериозният съперник – създаденият през 1921 г. клуб е двукратен шампион на Словения, носител на Купата и Суперкупата на страната си. Лидер в първенството до момента.

Днес "моряците" тренираха едноразово на стадион "Младост", комбинирайки бегови упражнения и игра с топка. След това се проведе традиционното за седмицата възстановяване. За петък Никола Спасов е предвидил още 1 занимание. Преди това трима от отбора ще си оспорват приза “Футболист на Варна" - Кирил Котев, Михаил Венков и Георги Китанов събраха най-много точки в анкетата за 2014-а. Венков е №1 на феновете на "Черно море", за което получи и осветена икона като подарък.