Влюбени крачат по нови павета към Менделсон

Продължава обновяването на тротоарите във Варна

Влюбените във Варна ще се вричат във вечна вярност, стигайки до Ритуалната зала по чисто нов тротоар. 266 кв. м павета са подменени около паркинга между ул. "Капитан Петко Войвода" и "Крали Марко", уведомяват от Община Варна. Поставени са и 60 ограничителни колчета, които да опазят новия тротоар от паркиране на автомобили. Инвестицията е на стойност 29 175 лева, осигурени от общинския бюджет.

През 2014-та година община Варна ремонтира тротоарите по едни от най-големите булеварди в града, както и около училища и университети. Най-голямата реновирана пешеходна зона е по бул. "Цар Освободител". Част от цялостната реконструкция на един от най-натоварените варненски булеварди включи и подмяната на подземната инфраструктура на пешеходните алеи по южното и северното платно - там са положени общо 5687 кв. м нови тротоарни плочи, бордюри. Създадени бяха нови зелени площи със системи за поливане.

В средата на април започнаха и ремонтните дейности на тротоарите край бул. "Мария Луиза". Старите потрошени плочки вече са сменени с бетонови павета, както по тротоарите по бул. "Цар Освободител". В района на Икономическия университет пък вече са подменени 955 кв. м тротоарни площи. Приключи ремонтът и на тротоарите около Руското училище - 451 кв. м. С нов вид са и отсечки от ул. "Петко Стайнов", "Тракия", в кв. "Владислав Варненчик" и в кв. "Аспарухово".